Churri van gegrilde aubergine

Churri is dat melkachtige Indiase goedje dat lekker fris is bij een volle scherpe curry of vleesgerecht. Ik zocht zelf naar een variant met iets meer substantie en kwam uit bij een basis van geroosterde aubergine.

 

Ingrediënten (voor een bijgerecht voor ongeveer 4 personen):

  1. 1 grote aubergine.
  2. 1 kleine rode ui (in halve ringen gesneden)
  3. Halve citroen
  4. Peper
  5. Zout
  6. Halve theelepel paprikapoeder
  7. Halve theelepel komijnzaad
  8. 2 theelepels kurkuma
  9. Arachideolie
  10. Een flinke scheut halfvolle yoghurt

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de aubergine door de lengte in tweeën.
  3. Bestrooi de kant met vruchtvlees ruim met zout en laat 15 min rusten.
  4. Spoel schoon en dep droog.
  5. Smeer de kant met vruchtvlees van beide helften in met flink wat arachideolie en kurkuma.
  6. Rooster de aubergine in de oven in ongeveer een half uur op 180 graden gaar.
  7. Schep met een theelepel het vlees uit de schil en doe in een bakje.
  8. Rooster de komijnzaad.
  9. Voeg de komijnzaad, de uiringen en de yoghurt toe.
  10. Laat afkoelen (je moet dit gerecht koud serveren).
  11. Roer alles goed door elkaar (het kan zijn dat je het vruchtvlees van de aubergine een beetje uit elkaar moet trekken) en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  12. Garneer met paprikapoeder.
One comment Add yours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *