Een frisse panna cotta, met romige witte saus en zoetzure coulis. Kortom simpel maar heerlijk toetje.
Benodigdheden (voor 6 personen):
- 500 gram slagroom
- 100 gram witte chocolade
- 100 gram creme fraiche
- Vanillepoeder van 1 boon
- Voldoende gelatine 7 gram of 4 blaadjes)
- 70 gram suiker
- Snufje zout
- 3 passievruchten
- 1 grapefruit
Voor de panna cotta:
- Breng de slagroom, met de suiker (60 gram) en de vanillepoeder langzaam aan de kook.
- Voeg rasp van de grapefruit, de sap van een halve grapefruit toe en een snufje zout toe.
- Laat alles ongeveer 5 minuten heel zachtjes koken en zet het vuur uit.
- Voeg na enkele minuten (de saus mag niet warmer zijn dan 80 graden) de gelatine toe.
- Passeer de saus door een zeef en giet in de juiste vormpjes
- Zet in koelkast voor minimaal 5 uur.
De witte chocoladesaus:
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Meng de creme fraiche er doorheen met een spatel en laat afkoelen.
De passievruchtencoulis.
- Schep het vruchtvlees uit de vruchten.
- Verwarm met suiker en een beetje water en laat inkoken tot het een consistentie heeft die je wilt hebben (let wel hij dikt iets in als de coulis afkoelt).