Pad Thai met garnalen

Had ik dus een heel lekker Pad Thai gerecht (vond ik). Had ik het ook nog helemaal uitgeschreven en op deze website gezet. Vertelde mijn Thaise schoonzus me laatst met een heel vies gezicht “No ginger in Pad Thai!!!”.

Nu blijkt er een website te zijn, met “wat je allemaal niet in Pad Thai moet doen”.  Leest lekker weg en je leert ook nog iets over de geschiedenis van dit gerecht.

Zoals je begrijpt heb ik het een en ander aangepast. Hierbij de nieuwe versie. 

 

Benodigdheden (voor vier personen):

  1. Volkoren rijst noodles (vind ik net iets meer smaak hebben, dan gewone rijst noodles),
  2. 1 flinke rode ui (fijn gehakt)
  3. 4 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  4. 1,5 theelepel garnalenpasta
  5. Palmsuiker (een halve centimeter van zo’n rondje af raspen)
  6. 1,5 eetlepel tamarinde pasta
  7. 20 garnalen (ik heb altijd een zak met goede garnalen in de vriezer).
  8. Verse koriander
  9. 2 eieren
  10. Twee handen vol cashewnoten (gezouten)
  11. Bakje taugé
  12. Vissaus.
  13. 1 limoen in partjes
  14. Arachideolie

 

Bereiding:.

  1. Hierin fruit de ui en de knoflook in arachideolie
  2. Als de uien goed gefruit zijn, voeg je de garnalenpasta, de palmsuiker en de tamarinde pasta toe. 
  3. Giet er vissaus bij naar smaak.
  4. Laat even goed door sudderen, voeg af en toe een beetje water toe als het te droog wordt.
  5. Maak ondertussen de noodles klaar volgens de omschrijving op de verpakking.
  6. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze tot ze net gaar zijn.
  7. Voeg de noodles toe.
  8. Maak een kuiltje in de pan met de noodles en kluts daarin een ei (maak eigenlijk een klein roerei). Meng het vervolgens (nog voor het ei helemaal gaar is) door de noodles en de saus in de pan (2x).
  9. Zet het vuur uit en meng de taugé door de pan.
  10. Breng verder op smaak met vissaus zoals gewenst.
  11. Maak vervolgens op in een kom of op een bord met cashewnoten, en een partje limoen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *