Bloedworst | Scallops & Mashed Pea Pesto

Vreemd genoeg een zeer klassieke ‘pairing’. Extreem lekker, vooral voor hen die er van houden. In een handomdraai klaar. Je moet wel zorgen dat je een beetje knappe bloedworst op de kop tikt. Ik haal altijd Boudin Noir bij mijn favoriete slager (Franse slager Alain Bernard op de Albert Cuyp). Op de terugweg van de markt neem ik nog wat coquilles mee.  Voor de erwten pesto gebruik je bij voorkeur verse dop erwten (maar je kan ook een zakje halen bij de supermarkt) . Ik maak meestal een grote pot (wat je niet nodig kun je invriezen, zo heb je altijd in 10 minuten een kindvriendelijke pasta op tafel). 

Ingredienten:

Voor de Pea Pesto (flinke pot dus, wat je niet nodig hebt kun je invriezen)

 • 250 gram verse erwten (iets minder dan een kilo in de dop)
 • Hand verse munt blaadjes
 • Hand Basilicum
 • 50 gram Pijnboompitjes
 • 50 gram Parmesaanse kaas
 • Halve citroen
 • Een a twee teentjes knoflook
 • Olijf olie (Extra V)
 • Zout en peper

Daarnaast (je kunt de porties pp ook halveren als je een klein voorgerecht er van maakt): 

 • Eén bloedworstje pp (ons per stuk)
 • 2 scallops pp  (je kunt de porties pp ook halveren als je een klein voorgerecht er van maakt). 

En wat groen on the side : 

 • Rode ui
 • Eikenblad sla
 • Venkel kan ook, of snijbiet. Waar je zin in hebt.

De erwten ff stomen en daarna samen de muntblaadjes, pitten etc. en een paar scheuten olie in de keuken machine doen. Breng op smaak met citroensap, peper, zout. Een goeie pesto moet je een beetje in de smiezen en vingers krijgen (zie elders). Worst in plakje bakken of in zijn geheel en later open maken. En scallops bakken. Tegelijkertijd groen on the side maken (rode ui in ringen bakken, venkel doorsnijden en bakken). Er samen met de sla en/of snijbiet een mooi bord van maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *