Het idee voor deze saus heb ik opgedaan in een Peruaans restaurant in Praag (I kid you not). Uiteindelijk blijken van die kleine oranje snoeppaprika’s bij de AH, de beste basis. De zoete passievrucht gaat verrassend goed samen met het zuur van de cheviche. Je kan voor de cheviche ook andere vis gebruiken, maar ik vind zeebaars het beste.
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 200 gr zeebaard (schoongemaakt en zonder huid).
- 3 passievruchten.
- 8 oranje snoeppaprika’s.
- Goed witte wijn azijn
- Olijf olie
- 2 limoenen
- 2 citroenen
- Rode peper (ontdaan van zaadjes)
- Handje vol koriander
- 3 tot 4 radijsjes in dunne plakjes
- Een bosje waterkers.
Bereiding:
- Blancheer de paprika’s totdat het buitenste velletje openbreekt.
- Maak de paprika’s schoon door met een mesje het buitenste velletje er af te halen en de zaadjes er uit te halen.
- Pureer de schoongemaakte paprika’s tot een egale puree met wat olijfolie.
- Voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe.
- Breng op smaak met de azijn een klein beetje limoensap, peper en zout.
- pers het sap van de citroenen en limoenen en doe in een ruime bak
- Voeg de gesneden peper, de koriander en een flinke snuf zout toe aan het sap
- Snij de vis in kleine blokjes (ongeveer 3 x 3) en mix deze in de bak met sap.
- Laat de vis een minuut of 3 of 4 “garen” in het zuur.
- Maak de water kers en de gesneden radijsjes aan met olijf olie, peper en zout en maak het op in schaaltje of op een bordje.