Een boterzachte, niet te pittige curry vol met smaak. Amandelmeel zorgt voor de juiste consistentie. Deze curry wordt nog beter als er een zuur en fris gerecht naast wordt geserveerd. Zelf maak ik het liefst een aubergine churri als bijgerecht.
Het is een stoofpotje, maar wel met kip dus je hebt niet zoveel tijd nodig. Het is wel beter om de curry een dag van te voren te maken: dan smaakt alles nog beter.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 200 gr biologische kippendijen (in grove blokjes)
- 2 kleine blikjes tomatenpuree (140 gr in totaal)
- 75 gr amandelmeel
- 1 handvol ongezouten blanke amandelen.
- 2 knoflook teentjes (niet te fijngesneden).
- 1 grote rode ui (fijngesneden).
- 3 cm gember (geraspt)
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 5 kardemompeulen (gekneusd)
- 3/4 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel witte peper
- 1/2 theelepel chilipeper
- 1 blokje kippenbouillon
- Arachideolie
- 4 eetlepels roomboter
Bereiding:
- Maal het korianderzaad en het komijnzaad fijn in een vijzel
- Rooster het fijngemalen zaad vervolgens in een stoofpan zonder olie totdat je het goed ruikt.
- Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit aan in archaïdeolie.
- Vervolgens voeg je de kip en de overige kruiden toe.
- Het is goed als de kruiden mengsel af en toe aankoekt aan de bodem. Dit schraap je er weer af voordat het aanbrandt.
- Als de kip aan alle kanten is gebakken, voeg je de tomatenpuree en de boter toe.
- Dan voeg je het bouillonblokje toe en laat je het langzaam gaar stoven.
- Vervolgens haal je de deksel eraf, roer je de amandelmeel door de saus en laat je alles indikken.
- Voeg zout toe zoals nodig.
- De curry moet romig en vol van smaak zijn, het kan zijn dan dat je nog wat extra boter moet toevoegen.
- Rooster de blanke amandelen met wat zout.
- Serveer de curry met rijst en de amandelen.